Rocknevallen, Bredaryd
6 maj 2023
13:00

Referat: Bredaryd Lanna IK - Hovslätts IK

Bortamatchen mot Bredaryd Lanna slutade med ytterligare en förlust. Första halvlek var ett ställningskrig mellan två lag som inte släppte till mycket bakåt men inte heller skapade så mycket framåt. Efter en halvtimme gör dock hemmalaget mål på hörna där HIK inte lyckas få bort bollen trots flera försök. Minuten senare kvitterar Olof på nick, även detta efter hörna. Resultatet verkar stå sig halvleken ut men i 40:e minuten tar Bredaryd återigen ledningen på straff efter att Teo rivit ner en hemmaspelare. En kvart in i andra halvlek blir det missförstånd I backlinjen och hemmalaget ökar på till 3-1. En stund senare rivs Vristel ner i straffområdet vilket borde resulterat i straff men domaren vinkar avvärjande, helt ofattbart. I minut 89 får istället Bredaryd en ny straff och fastställer slutresultatet till 4-1. Matchen i dag var ändå ett klart steg framåt men några individuella misstag och en hemmabetonad domare gjorde att fjärde raka förlusten i serien var ett faktum! Beröm idag ges till Adam Malm för hans första halvlek samt till junioren Svante S som gjorde ett piggt inhopp på vänsterbacken. Även kul att se Lucas A tillbaka på planen (såg spelsugen ut) men hade önskat att han fått lite mer speltid än de 10 min han fick!